Namens de ABN AMRO  

De uitbraak van het coronavirus heeft acute impact op de geldsituatie van veel bedrijven en particulieren. Daarom komt ABN AMRO met een aantal steunmaatregelen om haar klanten zo gezond mogelijk door de crisis te loodsen. Het gaat om maatregelen waardoor bedrijven en hypotheekklanten met betalingsproblemen tijdelijk geen aflossing hoeven te betalen.

Voor meer informatie over deze maatregelen, verwijzen zij u graag naar hun website.

Voor een groep van zo’n 55.000 Commercial Banking-klanten, die een lopend zakelijk krediet hebben tot 2,5 miljoen euro, wordt betaling van rente en aflossing automatisch opgeschort voor 6 maanden. Dit geldt ook voor zakelijke kredieten verstrekt aan medici. Op hun website treft u antwoorden aan op de meest gestelde vragen door medici rondom het coronavirus: https://www.abnamro.nl/nl/prive/speciaal-voor/medici/veelgestelde-vragen-coronavirus.html

Zij adviseren hun klanten om de maatregelen goed te lezen en te bekijken of er voor hen mogelijk automatisch iets wordt ingeregeld of dat zij zich moeten melden voor een regeling.

Een aantal specifieke sectoren wordt acuut hard getroffen door het coronavirus. ABN AMRO onderzoekt of er voor dergelijke sectoren als geheel generieke snel werkende regelingen mogelijk zijn. Zij adviseren hun medische klanten, zoals onder meer mondzorgverleners en fysiotherapeuten, om contact op te nemen met hun relatiemanager als zij verwachten dat deze maatregelen niet toereikend zijn. Zij beoordelen verzoeken individueel en werken aan een oploskader voor de medische relaties welke financieel getroffen zijn door het coronavirus.

Heeft u hierover nog vragen, aarzel dan niet om contact met ABN-AMRO op te nemen.